Werkwijze

Mijn begeleiding in de praktijk ziet er als volgt uit

Een afspraak maken

Je kunt contact met me opnemen om een afspraak te maken in mijn praktijk. Een verwijzing van een huisarts is hiervoor niet nodig. 

Kennismaking

In het eerste gesprek maken we kennis met elkaar en als het klikt tussen ons bespreken we daarna jouw hulpvraag en situatie. Jij vertelt me waar je tegenaan loopt en waarbij jij denkt dat ik je kan helpen. Dat maakt dat ik een goed beeld krijg en we samen een goed afgestemde start kunnen maken met elkaar. Om te ontdekken welke werkwijze het beste bij jou past is het belangrijk dat je open en eerlijk kunt zijn naar mij. Samen bespreken we jouw doelstelling van de begeleiding of coaching. Een kennismaking met een intakegesprek duurt ongeveer 60 tot 75 minuten.

Vertrouwen en op je gemak voelen

De keuze voor een bepaalde coaching of werkwijze is belangrijk, maar het allerbelangrijkste zijn jij en ik. Samen gaan wij namelijk op zoek naar de kern van jouw klacht en mogelijke veroorzakers én oplossing daarvoor. Alles kan daarbij aan bod komen tijdens onze gesprekken. Ook gebeurtenissen of gevoelens die moeilijk onder woorden te brengen zijn. Tijdens mijn begeleiding kunnen er ook dingen uit het verleden aan bod komen zoals jouw kindertijd en andere gebeurtenissen uit jouw leven, persoonlijke keuzes en leefomstandigheden.

Samen en werken

Therapie en coaching is voor mij samenwerken. Jij als uniek mens brengt jouw eigenheid en ervaringen mee en ik mijn liefde en kennis voor het vak, een veilige werksfeer en passende werkwijzen. Om te komen tot een goed eindresultaat is het van belang dat je oprecht en gemotiveerd bent. Daarom hecht ik veel waarde aan vertrouwen en respect voor elkaar.

Een gesprek of traject

Op voorhand is het lastig in te schatten hoe vaak je op gesprek komt. Dit hangt af van de situatie en welk traject je in gaat. De meeste cliënten komen één keer per 4 weken-5 weken in mijn praktijk. De duur van een begeleidingstraject heeft ook te maken met de complexheid van jouw hulpvraag. Gemiddeld zijn 4 tot 8 consulten voldoende om weer lekker in je vel te komen.

Luisterkracht | De Ossenberg 10 | 5916 SH Venlo | Tel. +31 (0)6 10885949 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.