Van Stress naar Geluk

Stressologie is een nieuwe zeer effectieve methode om stress te verminderen, een burn-out of depressie te voorkomen maar ook om sneller te herstellen.

Veel mensen denken dat stress een puur psychisch probleem is. De werkelijkheid is dat het bij stress vooral draait om hormonen. Wanneer we stress ervaren, gaat ons lichaam stresshormonen aanmaken. Een korte periode van stress kan meestal geen kwaad, maar wanneer stress chronisch wordt, is het een ander verhaal. Chronische stress ontregelt onder andere de aanmaak van belangrijke neurotransmitters, die we ook wel ‘gelukshormonen’ noemen. En juist die gelukshormonen zijn nodig om je sterk, gelukkig en vitaal te voelen.

Vaak beseffen we helemaal niet dat stress de veroorzaker is van veel lichamelijke klachten, terwijl de lijst met klachten die stressgerelateerd zijn echt eindeloos is. Wanneer je langdurig stress ervaart, raakt je lichaam uitgeput en uit balans. Je slaapt vaak minder goed en kunt je vermoeid, angstig of depressief gaan voelen.

Het goede nieuws is dat je door het inzetten van de juiste voedingsstoffen je stress kunt verminderen en meer gelukshormonen gaat aanmaken. Je zult merken dat je beter gaat slapen en meer energie krijgt. Je algehele gezondheid krijgt een boost en je zult je gelukkiger en bovendien stressbestendiger gaan voelen. Bij de methode Stressologie draait het dus niet alleen om het verminderen van stress, maar ook om het verhogen van jouw stressbestendigheid. Een win-winsituatie!

<p><span style="font-size: 8pt; font-family: 'courier new', courier, monospace;">Zakelijk gelden er aparte tarieven, neem hiervoor contact met mij op.</span></p>