Van Stress naar Geluk

Stressologie is een nieuwe zeer effectieve methode om stress te verminderen, een burn-out of depressie te voorkomen maar ook om sneller te herstellen.

Veel mensen denken dat stress een puur psychisch probleem is. De werkelijkheid is dat het bij stress vooral draait om hormonen. Wanneer we stress ervaren, gaat ons lichaam stresshormonen aanmaken. Een korte periode van stress kan meestal geen kwaad, maar wanneer stress chronisch wordt, is het een ander verhaal. Chronische stress ontregelt onder andere de aanmaak van belangrijke neurotransmitters, die we ook wel ‘gelukshormonen’ noemen. En juist die gelukshormonen zijn nodig om je sterk, gelukkig en vitaal te voelen.
Vaak beseffen we helemaal niet dat stress de veroorzaker is van veel lichamelijke klachten, terwijl de lijst met klachten die stressgerelateerd zijn echt eindeloos is. Wanneer je langdurig stress ervaart, raakt je lichaam uitgeput en uit balans. Je slaapt vaak minder goed en kunt je vermoeid, angstig of depressief gaan voelen.

Het goede nieuws is dat je door het inzetten van de juiste voedingsstoffen je stress kunt verminderen en meer gelukshormonen gaat aanmaken. Je zult merken dat je beter gaat slapen en meer energie krijgt. Je algehele gezondheid krijgt een boost en je zult je gelukkiger en bovendien stressbestendiger gaan voelen. Bij de methode Stressologie draait het dus niet alleen om het verminderen van stress, maar ook om het verhogen van jouw stressbestendigheid. Een win-winsituatie!

Luister jij naar je lichaam?

We ontkomen er bijna niet aan iedereen ervaart wel eens stress of het nu om bepaalde gebeurtenissen gaat op het werk of in de privésfeer. Kortdurende stress is vaak niet zo’n probleem we hebben het soms ook nodig om goed te kunnen presteren. Wanneer de stress echter chronisch wordt is dat ronduit ongezond. Door goed naar je lichaam te luisteren kun je achterhalen of je last hebt van chronische stress.

Dit kun je eenvoudig doen door na te gaan welke lichamelijke, emotionele en mentale klachten je ervaart. Dit kunnen bijvoorbeeld klachten zijn als vermoeidheid, pijnklachten (hoofdpijn), rug- en schouderklachten, onrust, opgejaagd gevoel, depressie, angst- en/of paniekaanvallen, spijsverteringsproblemen, problemen met de darmen, lage weerstand, moeizaam herstellen maar ook piekeren, niet meer helder kunnen denken, prikkelbaar, kort lontje, slecht slapen ect. Wanneer je meer dan drie klachten ervaart, is er al sprake van stress.

Meten is weten!

Als stressoloog neem ik verschillende testen af om meer inzicht te krijgen in jouw gezondheid. De waardes die uit deze testen komen, vertellen me veel over de disbalans of de tekorten die er op dat moment in jouw lichaam zijn. Het doel is om jouw gelukshormonen weer aan te vullen en je stresshormonen te verlagen.

Onze gelukshormonen zijn voor een groot deel direct afhankelijk van voeding. Helaas bevat onze voeding tegenwoordig niet meer zoveel vitamines, mineralen en sporenelementen als we nodig hebben, waardoor al snel tekorten ontstaan. Daarbij komt nog dat slechts 5% van de mensen een goede vetzurenbalans heeft, wat belangrijk is voor de opname van voedingsstoffen. Bij het overgrote deel van de mensen worden de voedingstoffen die zij tot zich nemen dus niet goed opgenomen.
Wil jij ook stressbestendiger worden en je weer fit en vitaal voelen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie of het maken van een afspraak!
Luisterkracht | De Ossenberg 10 | 5916 SH Venlo | Tel. +31 (0)6 10885949 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.